Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Saskia Bos helpt je graag verder. Mail haar via saskia@dance4life.com

Sponsoring

€ 5000.- aan sponsoring is een groot bedrag. Wat als ik dit niet bij elkaar krijg?
Ervaring leert dat iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Hier is natuurlijk wel inzet voor nodig. Team Dance4Life helpt jou graag om het sponsorbedrag zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen. Tips & trics vind je hier.

Belangrijk!
Zodra jij bent ingeschreven voor de Dance4Life New York Marathon maakt Dance4Life kosten voor arrangementen, tickets en startbewijzen. Deze kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je bijvoorbeeld het minimale sponsorbedrag niet ophaalt of om andere redenen niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht deze factuur te betalen.

Annuleringskosten voor de Dance4Life New York Marathon 2019* zijn als volgt:
Bij annuleren tot 1 maart 2019: € 500
Bij annuleren van 1 maart tot tot 1 juni 2019: € 1.370
Bij annuleren van 1 juni tot 1 augustus 2019: € 1.720
Bij annuleren van 1 augustus tot 1 oktober 2019: € 2.160
Bij annuleren vanaf 1 oktober 2019: € 2.500

* Indien een afwijkende heen- en/of terugvlucht wordt geboekt, kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden. De kosten voor het arrangement gaan van start na aanmelding voor de Dance4Life New York Marathon 2019.
Voor wanneer dien ik het totale sponsorbedrag in te zamelen?
Het inzamelen van € 5000.- kan een grote uitdaging zijn. Dance4Life begrijpt dit en geeft jou als New York Marathon runner ruim de tijd om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Het totale bedrag dient op 15 oktober 2019 op je persoonlijke pagina te staan.
Waarom vraagt Dance4Life persoonlijke gegevens aan sponsors?
Dit doen wij om de sponsors te kunnen bedanken voor hun donatie an Dance4Life. Daarnaast willen wij de sponsor graag kunnen bereiken bij eventuele fouten en/of onduidelijkheden. Dance4Life gaaat vertrouwelijk om met de gegevens van de sponsors.
Zijn donaties aan Dance4Life aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Dance4Life heeft een ANBI status waardoor een donatie aan de Dance4Life New York Marathon fiscaal voordelig kan zijn. kijk op www.anbi.nl voor meer informatie.
Kan ik sponsoren vanuit het buitenland?
Ja, dit kan. Bij de betaalgegevens kan je kiezen voor betalen met creditcard. Wij ondersteunen Mastercard & VISA
Kan een bedrijfssponsor een factuur ontvangen?
Ja, dit kan. Bij online sponsoring kan je kiezen voor “ik sponsor als bedrijf’’. Je krijgt dan automatisch een PDF-bestand met de factuur in je mailbox.
Waar gaat de opbrengst van de Dance4Life New york Marathon naar toe?
Circa de helft van het geld dat je inzamelt gaat naar de wereldwijde voorlichtingsprojecten van Dance4Life. Met de rest van je sponsorbijdrage dek je de kosten voor deelname zoals vliegticket, hotel en startbewijs.

Sinds de oprichting in 2004 heeft Dance4Life meer dan 2 miljoen jongeren seksuele voorlichting gegeven. Ruim 800.000 van deze jongeren zijn als agent4change zelf in actie gekomen om bij te dragen aan een gezonde toekomst voor jongeren, bijvoorbeeld door hun kennis te delen met anderen, geld in te zamelen of vrijwilligerswerk te doen. Naar schatting dragen zij hun kennis op gemiddeld 5 andere mensen over, waardoor Dance4Life inmiddels een indirect bereik van 4 miljoen mensen wereldwijd heeft.
Kan een sponsor zijn geld terugkrijgen?
Het is niet mogelijk om sponsorbedragen terug te storten. Het gesponsorde bedrag is een schenking aan Dance4Life.
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Sponsoring via de website is mogelijk tot 31 december 2019.
Is er promotiemateriaal beschikbaar om meer sponsors te werven?
Zeker! We hebben verschillende promotiematerialen beschikbaar voor iedereen die onderdeel uitmaakt van het Dance4Life New York Marathon running team.

We hebben het volgende voor je beschikbaar:

Promotiemateriaal:
Maximaal aantal per deelnemer:
Condooms
Ballonnen
Pennen
Stickers
Buttons
Zweetbandjes
Armbandjes
Donatiebox
Brochures
Vlaggen
Banners
500
50
20
20
10
5
5
1
op aanvraag
op aanvraag**
op aanvraag**
** Deze dienen retour gestuurd te worden naar Dance4Life (portokosten zijn voor eigen rekening)
Om er voor te zorgen dat we zelf aan het eind van het jaar nog wat voorraad over hebben, is er een maximum gesteld aan de aantallen die je kunt bestellen. Mocht je van een product echt meer nodig hebben, neem dan contact met Saskia Bos via saskia@dance4life.com.

We hopen dat jij met behulp van deze promotiematerialen nog meer sponsors naar je toe kunt trekken!

Training & Voorbereiding

Is het rennen van een Marathon haalbaar voor mij?
Indien je in goede gezondheid verkeerd is het mogelijk een een marathon te rennen. Afhankelijk van je achtergrond is het belangrijk om je trainingen goed op te bouwen. Om 42 kilometer te volbrengen is een goede basis – minimaal 2 uur kunnen rennen - heel belangrijk. Als je al een actieve loper bent en je regelmatige een halve marathon rent of zelf marathons hebt gelopen, dan weet je dat je in staat bent 2 uur aan één stuk te rennen. In dit geval kun je ongeveer 16 tot 18 weken vóór de marathon beginnen met een trainingsprogramma.

Als dit niet het geval is, dan is het aan te raden om ongeveer driekwart jaar van te voren te beginnen. Het is heel belangrijk om geleidelijk naar je doel toe te trainen en eerst die 2 uur onder de knie te krijgen. Het is daarbij slim om in je trainingstraject een halve marathon in te bouwen, als een eerste meetpunt.
Wanneer kan ik het beste beginnen met trainen?
Dit is afhankelijk van je (sport) achtergrond. Om 42 kilometer te volbrengen is een goede basis – minimaal 2 uur kunnen rennen - heel belangrijk. Als je al een actieve loper bent en je regelmatige een halve marathon rent of zelf marathons hebt gelopen, dan weet je dat je in staat bent 2 uur aan één stuk te rennen. In dit geval kun je ongeveer 16 tot 18 weken vóór de marathon beginnen met een trainingsprogramma. Onze loop coach Léon Jansen kan alle vragen over een marathon voorbereiding beantwoorden. Hij is bereikbaar via loopschema@persoonlijkloopschema.nl Daarnaast kan Léon je ook helpen met een persoonlijk trainingsschema zodat jij vol vertrouwen aan de start verschijnt op zondag 4 november 2018. Meer informatie over persoonlijke loopschema’s kan je vinden op www.succesmeteenpersoonlijkhardloopschema.nl/
Waar kan ik terecht voor trainings/voedingsadviezen?
Dance4Life werkt al jaren samen met looptrainer Léon Jansen. Hij voorziet alle Dance4Life runners van persoonlijk advies. Léon is bereikbaar via loopschema@persoonlijkloopschema.nl
Worden er gezamenlijke trainingen & bijeenkomsten georganiseerd?
Zeker! We gaan als Dance4Life team naar the big apple. Om elkaar beter te leren kennen, samen te trainen of een borrel te drinken organiseren wij een aantal bijeenkomsten en evenementen. Het programma voor 2018 ziet er als volgt uit; 23 september 2018 - Dam tot Damloop 2018*
19 oktober 2018 - Final Get together team Dance4Life
1 november 2018 - Vertrek naar New York City
4 november 2018 - NEW YORK MARATHON 2018
24 november 2018 - Reunion party
* Running or supporting, dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen trainingsprogramma. Inschrijving is op eigen gelegenheid.
Moet ik een sportmedisch advies aanvragen?
Dit is niet verplicht maar wel verstandig. Verschillende testen kunnen jou meer vertellen over je (sport) gezondheid. Aangezien je een bijzondere prestatie wilt gaan leveren is het goed om van te voren zeker te weten dat je dit fysiek aan kan. Er zijn verschillende centra in Nederland die doormiddel van een aantal testen een sport medisch advies kunnen geven. Indien je een aanvullende verzekering hebt worden deze behandelingen vaak (gedeeltelijk) vergoed. Meer informatie vind je online of kan je opvragen bij Saskia Bos via saskia@dance4life.com.
Dien ik een sportblessure verzekering af te sluiten?
Het is niet verplicht om een sportblessure verzekering af te sluiten, wij raden dit echter wel aan. Speciaal voor sporters biedt Allianz Global Assistance in samenwerking met ATPI een aanvulling op de annuleringsverzekering; een sportblessure clausule. Meer informatie over deze verzekering vind je hier.

Deelname & arrangementen

Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor de Dance4Life New York Marathon?
Het is mogelijk om je tot twee maanden voor aanvang in te schrijven voor de Dance4Life New York Marathon. (Afhankelijk van beschikbaarheid vlucht en startbewijs). Wij adviseren echter om je zo vroeg mogelijk in te schrijven in verband met de voorbereidingstijd. Wil je meer informatie? Mail dan naar saskia@dance4life.com.
Wat zijn de voorwaarden voor deelname aan de Dance4Life New York Marathon?
Wij vinden het fantastisch dat jij interesse hebt in het rennen van de New York Marathon voor Dance4Life. In het deelnemersreglement vind je alle voorwaarden voor deelname aan de Dance4Life New York Marathon 2019.
Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?
Je kunt je aanmelding annuleren maar wij zijn genoodzaakt de reeds door ons gemaakte kosten in rekening te brengen.

Belangrijk!
Zodra jij bent ingeschreven voor de Dance4Life New York Marathon maakt Dance4Life kosten voor arrangementen, tickets en startbewijzen. Deze kosten moeten worden doorberekend aan deelnemers die na inschrijving annuleren. Als je bijvoorbeeld het minimale sponsorbedrag niet ophaalt of om andere redenen niet mee kunt, dan ontvang je een factuur voor de gemaakte kosten. Je bent verplicht deze factuur te betalen.

Annuleringskosten voor de Dance4Life New York Marathon 2019* zijn als volgt:
Bij annuleren tot 1 maart 2019: € 500
Bij annuleren van 1 maart tot tot 1 juni 2019: € 1.370
Bij annuleren van 1 juni tot 1 augustus 2019: € 1.720
Bij annuleren van 1 augustus tot 1 oktober 2019: € 2.160
Bij annuleren vanaf 1 oktober 2019: € 2.500

* Indien een afwijkende heen- en/of terugvlucht wordt geboekt, kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden. De kosten voor het arrangement gaan van start na aanmelding voor de Dance4Life New York Marathon 2019.
Kan ik mijn gegevens in een later stadium nog wijzigen?
Naam, foto, motivaties en andere gegevens kunnen je na inschrijving wijzigen via je persoonlijke pagina. Ga naar https://newyorkmarathon.dance4life.nl/ en log in via de knop rechtsboven op de pagina. Ga vervolgens naar je dashboard rechtsboven in je persoonlijke omgeving om je wijzigingen door te voeren.
Kan ik mijn reis naar New York City verlengen?
Dit kan op basis van beschikbaarheid en in overleg met onze reispartner ATPI. Neem contact op via running.netherlands@atpi.com en vraag naar de mogelijkheden.
Kan ik in een ander hotel verblijven?
We gaan als team naar New York City en verblijven graag met alle runners & supporters in hetzelfde hotel. Mocht je toch ergens anders willen overnachten dan kan dit in overleg met Saskia Bos via saskia@dance4life.com.
Kan ik mijn persoonlijke supporters meenemen naar New York City?
Natuurlijk! Arrangementen voor supporters kunnen rechtstreeks bij onze reispartner ATPI geboekt worden. Voor vragen en boekingen kun je contact opnemen met running.netherlands@atpi.com

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen