Laatste nieuws

dance4life Marathonrunner Mark verrast met een zonvakantie aangeboden door dance4life partner Eliza Was Here

Al 90 helden hebben in de afgelopen vier jaar hun grenzen verlegd door voor dance4life de New York Marathon te rennen. Commitment, passie en sportiviteit werden ingezet voor het grotere doel; een wereld waar jongeren gezonde seksuele keuzes kunnen maken. Dankzij onze partners kunnen wij deze toppers extra in het zonnetje zetten. Zo krijgt runner Mark van onze partner Eliza Was Here een heerlijke vakantie aangeboden omdat hij vorig jaar het meeste geld inzamelde voor onze wereldwijde programma. Samen met Mark blikken we terug op zijn prestatie en kijken we vooruit.

De tijd vliegt, al weer 1,5 geleden liep JIJ voor dance4life de New York Marathon! Vertel eens, denk je nog vaak terug aan deze memorabele dag?
Ja, ik denk nog vaak terug aan deze dag vol met adrenaline, emoties en onvergetelijke indrukken. De gedachte aan mijn deelname aan de New York Marathon helpt als ik met het verkeerde been uit bed opsta… Daarna fleurt mijn humeur meteen op!

Wat overtuigde jou om juist voor dance4life deze bucketlist experience te gaan voltooien?
De onconventionele manier hoe dance4life wereldwijd voorlichting geeft sprak mij zeer aan. Ik ben er zeker van dat dit een goede manier is om jongeren ervan te overtuigen van het belang van ‘safe sex’. 

Hoe zag jouw voorbereiding eruit; een strak trainingsschema of op eigen gevoel?
Aangezien ik al vaker een marathon had gelopen, heb ik altijd op gevoel getraind. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en vooral niets te forceren. Een dagje ‘geen zin hebben’ is geen ramp. Geniet van de voorbereiding en van de omgeving waarin je loopt!

Omdat jij het meeste geld inzamelde voor de projecten van dance4life mag jij ná de marathon op vakantie naar Villas Delight op Kreta aangeboden door Eliza Was Here. Hoe ziet jouw vakantie er uit en ga je nadenken over een nieuwe challenge voor jezelf én dance4life?Ik verheug me erg op mijn vakantie in oktober die ter beschikking werd gesteld door Eliza was here. Ik ga met mijn man naar Kreta, voor ons een nog onbekende bestemming. Lekker uitslapen, met de auto het eiland verkennen en hopelijk van het nog goede weer genieten. Ik ga zeker over een nieuwe challenge nadenken. Misschien krijg ik mijn man wel zo ver om samen met mij de New York Marathon te lopen!

Wat was jouw tactiek om zoveel mogelijk geld voor het goede doel in te zamelen?Aangezien ik privé en zakelijk over een groot netwerk beschik, was mijn ‘startkapitaal’ aan potentiële donateurs al groot toen ik begon. Ik heb mij iedere week afgevraagd ‘wat kan ik deze week nog doen om donaties te verzamelen?’ en heb zo een plan opgesteld. Een strategie die alleen op social media gebaseerd is werkt niet echt, je zult toch echt met wat bijzonders moeten komen om ervoor te zorgen dat er donaties blijven binnenkomen. Ik heb het meeste geld binnengehaald tijdens een zogenaamde ‘charity vernissage’ die ik met een bevriende kunstenares heb georganiseerd. We hebben donaties gegenereerd via entreegeld en lotenverkoop. De hoofdprijs was een kunstwerk van de kunstenares. Dat was een groot succes!

Ter afsluiting; wat is de ultieme reden waarmee jij twijfelaars over de streep trekt waarom zij in 2017 ECHT de New York Marathon zouden moeten lopen?De kick van de verschillende uitdagingen zorgt ervoor dat het een gebeurtenis is die je nooit zult vergeten. Een marathon lopen, donaties verzamelen, de kick van de mensenmassa die je op de First Avenue ziet nadat je de brug bent overgelopen… en dat allemaal voor een goed doel zorgt voor een hele positieve impuls voor je leven!


Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door onze New York Marathon partner Eliza Was Here.

2 mei 2017

New Year, New York Marathon!

Nieuw jaar, nieuwe ronde en nieuwe kansen... De een pakt het groter aan dan de ander. Of je nu een lijst vol goede voornemens hebt opgesteld of simpelweg blijft bij je huidige levensstijl. Veel mensen denken in het begin van het nieuwe jaar na over hun wensen, doelen, dromen en uitdagingen. Zo ook Sarah, zij gaat dit jaar een wel hele bijzondere uitdaging aan: zij loopt de New York Marathon 2017 voor dance4life!

Profiel
Naam: Sarah van Lith
Max gelopen kilometers tot nu toe: 22 km
In het dagelijks leven: werk ik als business development manager bij FUGA, een digitale muziekdistributeur. Wij distribueren de muziek en rechten van labels en artiesten. Daarnaast schrijf ik psychologische artikelen voor de blog Girlslovehealthy.
Ultimate running song: Blue Orphan – Ten Walls

Wat ontzettend knap dat je aan dit geweldige avontuur gaat beginnen! Is de New York Marathon een van jouw goede voornemens voor 2017?
De New York Marathon zou ik eerder beschrijven als een wens waar ik lang op heb gehoopt en nu eindelijk uitkomt! Het lijkt me een ongelofelijk mooi en vervullend doel om te behalen. Ik hou er van om ergens in te slagen na er hard voor gewerkt te hebben. Dat maakt me gelukkig!

Waarom heb je gekozen juist om voor dance4life deze bijzondere uitdaging aan te gaan?
De overtuigingen en waarden van dance4life komen erg overeen met die van mijzelf. De inzet van dance4life voor jongeren die een onoverkomelijke tegenslag in het leven hebben meegemaakt en moeten leven met de gevolgen van onveilige seks zoals AIDS, zorgt voor belangrijke en dappere ontwikkelingen in gebieden in de wereld waar dat nodig is. Ik wil hier ontzettend graag aan bijdragen door donaties binnen te halen en mensen meer te vertellen over dance4life.

Heb je al bepaalde doelen gesteld voor jezelf, zoals het ophalen van een bepaald bedrag of misschien wel een persoonlijk doel?
Mijn voornaamste doel is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen aan donaties! Daarnaast zou het natuurlijk ook een mooie overwinning zijn om een goede tijd te lopen.

Hoe ga jij andere sportieve types overtuigen ook als dance4life runner mee te doen aan deze mega challenge voor 2017?
Volgens mij rennen die allemaal al mee met ons!

Sponsor mij hier! 28 december 2016

One of our New York Marathon Heroes: Sander Topélen

"Het gevoel, de sensatie en de sfeer tijdens de New York Marathon moet je meemaken. Dat valt echt niet te beschrijven, het is zo bijzonder!”

De New York Marathon: you did it! Hoe blik je terug op dit avontuur?
Een avontuur, dat was het inderdaad! Veel trainen en veel netwerken om zo veel mogelijk sponsorgeld op te halen voor dance4life, en dan sta je ineens in New York! Wat een stad, ik heb mijn ogen uitgekeken daar. Om dan vervolgens na een paar dagen in New York de marathon zelf mee te maken. Het gevoel, de sensatie en de sfeer tijdens de New York Marathon moet je meemaken. Dat valt echt niet te beschrijven, het is zo bijzonder!

Hoe voelde het om na al die maanden trainen de finishlijn in New York te passeren?
We hebben er natuurlijk allemaal hard voor getraind om de finishlijn te halen, maar de hele 42,195 km van deze marathon was zo bijzonder dat het jammer zou zijn om alleen over de finish te praten. De vele supporters langs de zijlijn hebben er voor een groot deel voor gezorgd dat dit zo’n bijzondere ervaring was. Door de betrokkenheid van de supporters heb ik een fantastische sfeer ervaren waardoor de kilometers voorbij vlogen! Het was haast jammer dat het voorbij was bij de finishlijn.

Denk je al na over een volgende uitdaging, of ben je nog in full celebration mode na deze topprestatie?
De eerste paar uur na de marathon heb ik gedacht dat ik nooit een marathon weer zou lopen. Dat ging gelukkig snel weer voorbij. Ik was al snel gemotiveerd om op zoek te gaan naar een volgende uitdaging! Misschien wel Amsterdam, Rotterdam of Berlijn?

Zijn er bepaalde dingen die je van te voren niet had verwacht tijdens jouw avontuur in New York?
In Nederland (en vooral in Groningen waar ik woon), kun je moeilijk op heuvels trainen. Van tevoren wist ik wel dat het een heuvelachtig parcours zou zijn, maar het was veel erger dan ik dacht! Qua conditie heb ik het heel makkelijk gehad, maar de heuvels hebben mijn benen compleet gesloopt!

Wat zou je graag willen zeggen tegen mensen die overwegen of twijfelen om ook de New York Marathon voor dance4life te gaan lopen?
Niet twijfelen, DOEN!

Word jij in 2017 onze held die de New York Marathon rent voor dance4life? Meld je hier aan!’ 25 november 2016

One of our New York Marathon Heroes: Martijn de Bruijn

“Het lopen van de New York marathon kan jouw droom waarmaken, maar met jouw droom kun je ook andere mensen op de wereld helpen die onze steun heel hard nodig hebben.”

De New York Marathon: you did it! Hoe blik je terug op dit avontuur?
Ik vond het één groot succes. Het laat zien wat kan groeien uit een idee, hoop en een droom. Zelf ben ik niet sportief, maar wist dat ik wel voldoende daadkracht zou hebben om ooit een marathon te rennen.
Ik ben normaliter gewend om mij met een vaste groep mensen te omringen, maar ik vond dat het dance4life team een geweldige groep vormde die, ondanks elkaar grotendeels niet te kennen, samen voor dezelfde doelen gingen: zo veel mogelijk geld ophalen voor dance4life, een marathon uitrennen en natuurlijk ook fun hebben in de meest waanzinnige stad op aarde.
Je krijgt New York van een totaal andere kant te zien, omdat de stad rond die tijd dagenlang vol zit met enthousiastelingen die in de ban zijn van de marathon.

Hoe voelde het om na al die maanden trainen de finishlijn in New York te passeren?
Voor iemand die zo a-sportief is als ik, was het een overwinningsgevoel. Ik dacht: dit doe ik nooit meer. Toch heb ik het gedaan en ging ik op de finishfoto met mijn handen in de lucht en een lach op mijn gezicht. Iedereen denkt dat de foto gephotoshopt is.. wat overigens niet zo is!

Denk je al na over een volgende uitdaging, of ben je nog in full celebration mode na deze topprestatie?
Ik heb altijd gezegd dat ik maar één keer een marathon zou rennen. Dan weet je dat je het kunt, dus waarom zou je het dan nog een keer doen? Je moet dan weer voor een andere uitdaging gaan. Toch wil ik het ook weer niet helemaal uitsluiten. Ik ben ook weer makkelijk over te halen!

Zijn er bepaalde dingen die je van te voren niet had verwacht tijdens jouw avontuur in New York?
De stad ken ik vrij goed, de marathon was juist het onbekende voor mij. Gelukkig heb ik er van tevoren met veel voorgaande New York Marathon runners over gepraat en dat beeld kwam eigenlijk wel overeen. Voor alle toekomstige runners: TRAIN HEUVELS, dat had ik even niet gedaan….

Wat zou je graag willen zeggen tegen mensen die overwegen of twijfelen om ook de New York Marathon voor dance4life te gaan lopen?  
DOE HET! TWIJFEL NIET! Het is een ervaring in je leven die je nooit meer zult vergeten. Het lopen van de New York marathon kan jouw droom waarmaken, maar met jouw droom kun je ook andere mensen op de wereld helpen die onze steun heel hard nodig hebben. Wat voor ons vanzelfsprekend is, is zeker niet voor iedereen het geval, en iedereen heeft het recht om zijn dromen uit te laten komen.
STRONGER WITH EVERY STEP! 06 oktober 2016

Word jij in 2017 onze held die de New York Marathon rent voor dance4life? Meld je hier aan!