Laatste nieuws

One of our New York Marathon Heroes: Martijn de Bruijn

“Het lopen van de New York marathon kan jouw droom waarmaken, maar met jouw droom kun je ook andere mensen op de wereld helpen die onze steun heel hard nodig hebben.”

De New York Marathon: you did it! Hoe blik je terug op dit avontuur?
Ik vond het één groot succes. Het laat zien wat kan groeien uit een idee, hoop en een droom. Zelf ben ik niet sportief, maar wist dat ik wel voldoende daadkracht zou hebben om ooit een marathon te rennen.
Ik ben normaliter gewend om mij met een vaste groep mensen te omringen, maar ik vond dat het dance4life team een geweldige groep vormde die, ondanks elkaar grotendeels niet te kennen, samen voor dezelfde doelen gingen: zo veel mogelijk geld ophalen voor dance4life, een marathon uitrennen en natuurlijk ook fun hebben in de meest waanzinnige stad op aarde.
Je krijgt New York van een totaal andere kant te zien, omdat de stad rond die tijd dagenlang vol zit met enthousiastelingen die in de ban zijn van de marathon.

Hoe voelde het om na al die maanden trainen de finishlijn in New York te passeren?
Voor iemand die zo a-sportief is als ik, was het een overwinningsgevoel. Ik dacht: dit doe ik nooit meer. Toch heb ik het gedaan en ging ik op de finishfoto met mijn handen in de lucht en een lach op mijn gezicht. Iedereen denkt dat de foto gephotoshopt is.. wat overigens niet zo is!

Denk je al na over een volgende uitdaging, of ben je nog in full celebration mode na deze topprestatie?
Ik heb altijd gezegd dat ik maar één keer een marathon zou rennen. Dan weet je dat je het kunt, dus waarom zou je het dan nog een keer doen? Je moet dan weer voor een andere uitdaging gaan. Toch wil ik het ook weer niet helemaal uitsluiten. Ik ben ook weer makkelijk over te halen!

Zijn er bepaalde dingen die je van te voren niet had verwacht tijdens jouw avontuur in New York?
De stad ken ik vrij goed, de marathon was juist het onbekende voor mij. Gelukkig heb ik er van tevoren met veel voorgaande New York Marathon runners over gepraat en dat beeld kwam eigenlijk wel overeen. Voor alle toekomstige runners: TRAIN HEUVELS, dat had ik even niet gedaan….

Wat zou je graag willen zeggen tegen mensen die overwegen of twijfelen om ook de New York Marathon voor dance4life te gaan lopen?  
DOE HET! TWIJFEL NIET! Het is een ervaring in je leven die je nooit meer zult vergeten. Het lopen van de New York marathon kan jouw droom waarmaken, maar met jouw droom kun je ook andere mensen op de wereld helpen die onze steun heel hard nodig hebben. Wat voor ons vanzelfsprekend is, is zeker niet voor iedereen het geval, en iedereen heeft het recht om zijn dromen uit te laten komen.
STRONGER WITH EVERY STEP! 06 oktober 2016

Word jij in 2017 onze held die de New York Marathon rent voor dance4life? Meld je hier aan!