Wat gebeurt er met het geld?

Het grootste deel van het geld dat je inzamelt gaat naar het opschalen van het Dance4Life Empowerment Model. Met de rest van de opbrengst dek je je deelnamekosten.

Meer dan 40 km rennen voor veilige (en leuke) seks en gezonde relaties

Door de risico’s van onveilige seks lopen veel jongeren het risico om zichzelf niet volledig te kunnen ontplooien. Dit is jammer, want jongeren kunnen zorgen voor sociaal economische vooruitgang. Echter, krijgen veel jongeren hiervoor de kans niet omdat zij ziek worden waardoor zij zich niet kunnen ontplooien. Onveilige seks is hiervan vaak de oorzaak. Dance4Life wil dit veranderen! Daarvoor is enthousiasme en geld nodig.

Opschalen van het Empowerment Model: meer Trainers4Life en Champions4Life actief

Met de opbrengst van de New York Marathon City kan Dance4Life haar Empowerment Model opschalen. Door het model in meer landen uit te rollen, of het model in hetzelfde land bij meer jongeren onder de aandacht te brengen. Voor beide opties zijn meer Trainers4Life en Champions4Life nodig! Met de Dance4Life Academy leidt Dance4Life jongerentrainers op. Zij stellen hun leeftijdsgenoten in staat om zelf na te denken en grenzen aan te geven. Om ‘Nee’ te zeggen en elkaar te respecteren, om condooms te gebruiken en zwangerschap uit te stellen. Zo verminderen we samen met jongeren hiv en aids, ongewenste zwangerschappen en genderongelijkheid. Door wervingsacties van de New York City Marathon runners kan Dance4Life de training van onze jongerentrainers realiseren.

De impact van runners: 1 op 5000

1 Runner maakt de training van 1 Trainer4Life mogelijk. En die trainer bereikt indirect maar liefst 5000 (!) jongeren. Hoe? Door onderzoek weten dat 1 Trainer4Life in zijn/haar eigen land 20 lokale trainers traint, Champions4Life. Elke Champion geeft gemiddeld les aan 50 leerlingen. Elke leerling draagt zijn/haar kennis over op gemiddeld 5 andere jongeren. Zo realiseer jij als runner dus een gezonde toekomst met veilige seks en leuke relaties voor 5000 jongeren wereldwijd!